COFA TIP: “Niet twijfelen, maar doen... Laten we samen een kop koffie drinken!”

Als ondernemer zoek je nieuwe kansen en wil je risico’s zo klein mogelijk houden om zo langdurig en succesvol zaken te doen. Vaak baseer je je besluiten op eerdere betalingservaringen bij een afnemer. Zo probeer je zelf risico’s in te schatten. Deze manier van werken gaat in voorspelbare tijden vaak (niet altijd) goed. In onzekere tijden, zoals nu, veranderen de situaties snel. Relaties die voorheen netjes op tijd betaalden, kunnen nu niet of pas veel later betalen of betalen niet volledig. Daardoor loop je meer risico.

De vraag is dan ook vaak: kan ik dat risico op de een of andere manier verkleinen of het risico van niet-betalen verzekeren?

En ik kan je vertellen, dat kan!


Juist in onzekere tijden ben je nog meer dan normaal op zoek naar zekerheid, terwijl dat lastiger is dan voorheen. Door gebruik te maken van de juiste, actuele informatie kan je keuzes maken op basis van feiten. Coface beschikt over bedrijfseconomische cijfers en betalingservaringen van bedrijven wereldwijd, die je daarbij kunnen helpen.

Voor banken

Ik zelf ben dagelijks in contact met banken en ook zij beoordelen risico’s. Banken willen weten of een partij te financieren is en/of de rente/aflossing van een lopende financiering nog steeds zeker is. Ook banken proberen risico’s te verkleinen met onze informatie.

Financiering vs Debiteurenportefeuille

Wanneer jij een financiering nodig hebt, helpt het wanneer je debiteurenportefeuille solide is. Banken kunnen vaak makkelijker en ruimer financieren als je debiteuren positie sterk is of als je debiteuren verzekerd zijn. Coface helpt je daarbij, door het aanbieden van actuele informatie. Ook kunnen wij je omzet verzekeren. Betaalt een klant niet? Dan keert Coface het bedrag alsnog uit. Dat zorgt ervoor dat je veilig zaken kan doen. Ik vertel je graag meer over hoe een kredietverzekering je helpt, bijvoorbeeld als je een financiering nodig hebt.

Mijn tip is dan ook: “Niet twijfelen, maar doen... Laten we samen een kop koffie drinken!”

In deze bijzondere tijden wellicht op een andere manier, maar zet zelf een goede kop koffie en neem contact met mij op. Zo kunnen we samen, via een video call, de mogelijkheden bespreken.

Eén ding is zeker, mijn koffie staat klaar!
Bel naar 06 3816 7050 of stuur een bericht via LinkedIn.

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171