COFA TIP: ''Wees extra alert en voorkom oplichting!''

Elke crisis biedt naast vele uitdagingen altijd de nodige kansen. Helaas ook voor fraudeurs! Ook in deze bijzondere periode, zijn er helaas oplichters die profiteren van de situatie. Ik kan je vertellen dat we bij Coface hebben geconstateerd dat een groep fraudeurs vanuit Roemenië nogal actief is. Vooral Nederlandse bedrijven actief in de groente- en fruitsector worden hierdoor benaderd.

Fraudeurs worden steeds vindingrijker en ook jouw bedrijf kan benaderd worden. Zorg dat fraudeurs geen schijn van kans maken en ben extra alert, controleer aanvragen en weet met wie je zakendoet!

Er zijn wat signalen die bij mij de alarmbellen laten rinkelen…


Zo zal een fraudeur zelden onderhandelen over de prijs, gaat het vaak om een spoedbestelling en wijkt het afleveradres per definitie af van het officiële bedrijfsadres. Heb jij al een kredietverzekering? Dan zijn er zelfs fraudeurs die hier actief naar verwijzen. Wat ik aanraad bij een nieuwe bestelling? Zoals ik al benoemde, ben alert en:

  1. Controleer altijd de contactgegevens, bijvoorbeeld door een uittreksel bij de KvK of door de website te bekijken;
  2. Zoek het aangegeven adres op in Google Maps en kijk wat daar te vinden is;
  3. Als gevraagd wordt om te leveren op een ander adres, bekijk dan ook dat adres in Google Maps;
  4. Spreek altijd vooraf af (en leg dit schriftelijk vast) wie een bestelling in ontvangst neemt of op komt halen en laat personen zichzelf altijd identificeren bij het in ontvangst nemen van de goederen.

Twijfel je over een bepaalde nieuwe order?
Zoek dan op internet de algemene contactgegevens van het bedrijf op en bel nog eens om navraag te doen over de bestelling. Het is belangrijk om te weten met wie je zakendoet en of deze partij ook het beste met jou en je bedrijf voor heeft. Zo verklein je de kans dat jouw bedrijf het slachtoffer wordt van oplichting.

Heb je vragen of wil je meer weten? Ik help je graag!

Je kan contact opnemen door te bellen naar 076 - 573 7171 of stuur mij een bericht op LinkedIn.

Dus ben jij (of werk je bij) een bedrijf actief in de groente- en fruitsector en krijg je ineens een hele grote order? Dan denk je waarschijnlijk zeker in deze tijd, fijn… Daar gaan we direct mee aan de slag! In dat geval is mijn laatste tip dezelfde als waar ik mee begon: Wees extra alert!

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Pepijn Alkemade
Accountmanager
076 – 573 7171