“We leven in een bijzonder onzekere tijd. De ene extreme situatie volgt op de andere; de coronacrisis, de ontregelde supply chain, spullen uit Azië die niet aankomen, chiptekorten, een containerschip die het Suezkanaal klemlegt, gevolgd door een oorlog op het Europese continent en een ongekende inflatie.“

Turbulente economie

Dennis verwacht een flinke stijging van het aantal faillissementen wereldwijd en denkt dat iedere financiële manager zich zorgen maakt over de impact op zijn eigen onderneming. “Er gaat iets op ons afkomen. Is het over langere termijn of wordt het een 'big bang'? Zoveel onzekerheid heb ik nog nooit meegemaakt in de 14,5 jaar die ik in de financiële dienstverlening werk.“

Alert credit management beleid

“Voor ondernemers is het cruciaal om kort op de bal te zitten als het om credit management gaat. De prijzen zijn bijzonder hoog en steunpakketten moeten worden terugbetaald. De experts van Coface volgen de wereldwijde marktontwikkelingen op de voet, waarbij we naast onze klanten staan om samen alle risicotechnische uitdagingen het hoofd te blijven bieden.”

Nieuwe transacties vertrouwen

Ondernemers herwinnen hun vertrouwen in nieuwe transacties, dankzij de stabiele dekking van een kredietverzekering. Dennis: “De missie van Coface is om bedrijven te helpen bij hun verantwoorde groei en om hun (inter-)nationale business te beschermen.”

Meedenken over risicodekking

“Ook wanneer een plotsklaps verhoogd risico het zakendoen voor een klant erg lastig maakt, kijken we samen met de klant hoe we dit met elkaar oplossen. Wij willen gewoon heel goed zorgen voor onze klanten. Dat doen we met tailor-made oplossingen en proactieve communicatie. Een kredietverzekering is een dynamisch product, maar de basis is steeds het afdekken van risico’s.”

Preventieve risicomonitoring

“Naast de beter bekende risicodekking heeft een kredietverzekering ook een preventieve werking door de risicomonitoring op debiteuren. Het is niet zomaar een verzekeringspolis, zoals een brandpolis. Die stop je in je kluis en haal je er bij brand weer uit om te kijken welke dekking je hebt. Wij bieden echt een creditmanagement tool. Daarachter gaat een compleet team van experts schuil die met jou als klant meekijken. Specialisten, die dagelijks wereldwijd bezig zijn met het beheren en monitoren van risico’s, het voeren van incassodossiers en het volgen, bestuderen en in kaart brengen van macro-economische trends. Met al deze kennis kunnen bedrijven op het juiste moment in actie komen om preventief problemen op te lossen en veilig zaken te doen.“

Coface deelt de eigen risico-inzichten

“Met de oplossing Bedrijfsinformatie stellen wij de eigen risicodatabase van Coface beschikbaar aan het Nederlandse bedrijfsleven. Dit geeft ondernemers de achtergrond van onze kredietbeslissingen. Het ondersteunt bij de strategische beslissingen die je als ondernemer dient te nemen voor een verantwoord groeiscenario.”

Interview met Dennis van Halteren, Commercieel Directeur Kredietverzekering | Coface Nederland

Advies op maat nodig voor je onderneming? Neem vrijblijvend contact op met Coface.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper