Met een kredietverzekering is je omzet verzekerd tegen niet-betalende klanten.


Een risico zou een risico niet zijn als het te verhelpen is. Ook wanneer je de betrouwbaarheid van je klant gecheckt hebt is het mogelijk dat de door jou verzonden facturen niet betaald worden. Je hebt al kosten gemaakt aan een klant en daardoor kun je verlies lijden. Dit verlies kun je voorkomen met een kredietverzekering. Als jouw klant de rekening niet kan of niet wil betalen, dan ontvang je een schadevergoeding van de kredietverzekeraar.


Soorten kredietverzekeringen
Coface biedt verschillende kredietverzekeringen aan:

1. Omzet kredietverzekering
Dit is een doorlopende kredietverzekering die je kan afsluiten voor al je debiteuren waarvan je regelmatig grote bedragen moet ontvangen, om zo geen onnodig risico te lopen.

2. Single Buyer verzekering
Dit is een kredietverzekering op één debiteur of klant. Deze kun je afsluiten wanneer je meerdere transacties met één klant hebt, dus wanneer je meerdere facturen van dezelfde klant ontvangt.

3. Single Risk verzekering
Dit is een kredietverzekering voor één transactie (factuur). Deze kun je afsluiten voor een langlopende transactie, met een hoog risico. Dus bijvoorbeeld wanneer je lang op goederen moet wachten, het openstaande bedrag hoog is of de kans groot is dat er iets misgaat.


Deze kredietverzekeringen dragen stuk voor stuk bij om jou te helpen om je omzet te verzekeren tegen niet-betalende klanten.


Betalingsproblemen voorkomen

Naast de mogelijkheid om je omzet te verzekeren, kan Coface ook helpen om betalingsproblemen te voorkomen. Wij verzamelen namelijk rechtstreeks bedrijfsinformatie van bedrijven. Zo zijn wij onder andere op de hoogte van de betalingservaringen die andere debiteuren (klanten) al met dit bedrijf hadden.

Alle informatie wordt verzameld en is voor jou beschikbaar. Deze kan je opvragen in de vorm van een advies of rapport. Aan zo’n advies wordt een rating (cijfer) gekoppeld, wat de kredietwaardigheid van een specifiek bedrijf aangeeft. Zo weet jij hoe waarschijnlijk het is dat deze partij een factuur kan betalen.

Incasseren bij niet-betalende klanten
Situaties veranderen, daardoor bestaat de kans dat een bedrijf een factuur niet kan betalen, ondanks de juiste informatie die je verzameld hebt. Coface helpt je dan ook bij het incasseren van het openstaande bedrag. Dit legt extra druk op klanten die (structureel) niet op tijd betalen.

Met een kredietverzekering, ook wel omzetverzekering genoemd, hoef je ’s nachts nooit meer wakker te liggen over openstaande facturen. Dankzij de samenwerking loop je minder risico en kan je genieten van het ondernemen en alles wat daarbij komt kijken.

De mogelijkheden bespreken? Dat doen we graag...

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171