Kredietverzekering:
Ook al heb je van tevoren uitgezocht of je klanten betrouwbaar zijn, het kan gebeuren dat de facturen die je hebt gestuurd, niet betaald worden. Je hebt dan zelf al geld aan deze klant besteed en lijdt hierdoor verlies. Met een kredietverzekering kun je dit voorkomen. De verzekering draait dan op voor de kosten wanneer een klant de rekening niet kan betalen. Als een klant niet wil betalen, wordt er niet uitgekeerd.

Van deze kredietverzekering bestaan verschillende soorten:
Een verzekering per transactie;
Een verzekering per debiteur;
Een verzekering per land.

Een verzekering per transactie

Een verzekering per transactie kan handig zijn als je af en toe een zeer groot bedrag van een klant ontvangt.

Een verzekering per debiteur.
Heb je een klant van wie je regelmatig grote bedragen ontvangt, dan kun je een verzekering per debiteur (klant) overwegen. Deze beide varianten zijn in de markt echter doorgaans alleen verzekerbaar bij grotere volumes.

Een verzekering per land

Doe je voornamelijk zaken met één of enkele landen? Dan kun je een verzekering per land afsluiten. De kredietverzekering is de meest uitgebreide en meest gebruikelijke verzekering. Hiermee wordt je gehele omzet verzekerd tegen het niet-betalen door klanten. In ruil voor een goed gespreide portefeuille kan een verzekeraar vaak een aantrekkelijke premie aanbieden.

Preventie en incasso

Een kredietverzekeraar kan je ook helpen bij het voorkomen van betaalproblemen. kredietverzekeraars verzamelen namelijk gegevens van bedrijven rechtstreeks en betalingservaringen die andere leveranciers hebben gehad met jouw (potentiële) afnemer. Voordat je zaken gaat doen met een bepaalde klant, kun je al die informatie in een rapport of advies opvragen. Daarbij geven kredietverzekeraars (net als kredietinformatiebureaus) een score van kredietwaardigheid (rating), waardoor je snel kan zien hoe groot de kans is dat je klant gaat betalen. Ook bij een incassotraject kan een kredietverzekeraar je ondersteunen, door druk te zetten op klanten die (structureel) niet op tijd betalen.

Door je te verzekeren, hoef je je geen zorgen meer te maken over betalingen. Je loopt als ondernemer immers geen risico meer op dit gebied. Nooit meer word je badend in het zweet wakker: zullen ze wel betalen?!

Bereken eens wat het jouw organisatie kost als een grote opdrachtgever plotseling niet meer betaalt. Gebruik daarvoor de calculator op de homepagina.

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171