COFACE

Country Risk Conference

Zorg dat je erbij bent!

  • Het grootste event over risicobeheer in Nederland;
  • Laat je bijpraten over de gevolgen van de huidige actuele gebeurtenissen;
  • Ontmoet vakgenoten en luister naar inspirerende sprekers;
  • Hét jaarlijkse evenement voor CEO’s, CFO’s, CRO's, Financial Directors, Credit managers en Treasurers uit het bedrijfsleven.

Reserveer je plek voor deelname aan dit unieke live event.

Wanneer

Dinsdag 13 juni 2023

Waar

Fokker Terminal in Den Haag


Registreer nu

Terugblik 2022:

Thema: Exploring risks in an uncertain world

Een inspirerende reis langs wereldwijde uitdagingen en kansen

Op 13 juni neemt Coface de financiële top van het Nederlandse bedrijfsleven mee op een inspirerende reis.

Via keynote sprekers en rondetafeldebatten bespreken we de actuele economische risico’s en uitdagingen over de wereldeconomie, landen- en sectorrisico’s, crisisimpact, inflatie, energietransitie, arbeidsmarkt en supply chain.

Ook kijken we waar de huidige kansen zitten.

Aan bod komen:

  • De actuele status en vooruitblik van de (wereld) economie;
  • Hoe ga je om met risicobeheer anno 2023?
  • Wat is de impact van de transitie naar een duurzame economie?
  • Ontwikkelingen in inflatie;
  • Een kijk op de supply chain en arbeidsmarkt.

Programma vorige editie (2022):


13:30
Ontvangst

14:00
Welkomstwoord

Marcia Luyten, dagvoorzitter

Edwin Busio, Coface


14:10 - 14:40
Keynote: Country Risks - Economic Update & Outlook (English presentation)

Christiane von Berg, Coface


14:40 – 15:00
Coface Talk: Economische gevolgen Geopolitieke risico's voor het Westen en Oosten

Haroon Sheikh, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en VU Amsterdam

Arthur Schellekens, Coface


15:00 - 15:20
Keynote: Inflatie en implicaties voor stabiliteit van het Europese financiële systeem

Harald Benink, Tilburg University


15:20 – 15:40
Coface Talk: Supply chain verstoringen - Kantelpunt van de globalisering

Joost Stienen, ASML

Harald Benink, Tilburg University


15:40 – 16:10
Pauze

16:10 - 16:30
Keynote: Betrouwbare, betaalbare, duurzame en moderne energie voor iedereen!

Ruud Koornstra, SDG7-coördinator, Tendris, Oxxio, Lemnis Lighting, NewMotion


16:30 – 16:50
Coface Talk: Gevolgen voor bedrijven in de transitie naar een duurzame economie

Florien Heemskerk, Coolblue

Eric Lücke, Rabobank


16:50 - 17:10
Keynote: Arbeidsmarktkrapte grootste risico voor bedrijven

Mathijs Bouman, Het Financieele Dagblad, Nieuwsuur


17:10
Netwerkborrel

Sprekers vorige editie (2022):


Download 3
Marcia Luyten Dagvoorzitter Marcia Luyten is journalist, schrijver en televisiepresentator. Ze presenteerde zes jaar Buitenhof, het interview- en discussieprogramma van de NPO. Luyten is bedrijfseconoom en cultuurhistoricus. Ze deed het diplomatenklasje en werkte enkele jaren op het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Coface Cv B out 2 klein
Christiane von Berg Christiane von Berg is de regionale econoom voor Noord-Europa bij Coface. Met meer dan 13 jaar ervaring is zij een generalist op het gebied van politieke economie. Bij de Bayerische Landesbank specialiseerde ze zich in financieel en monetair beleid en politieke risico's. In 2019 trad Von Berg in dienst bij Coface, waar ze zich richt op landen- en sectorrisicoanalyse in de regio Noord-Europa. (Engelstalige presentatie)

Ruud koornstra 2017 lenny oosterwijk c K4 B0058
Ruud Koornstra Na een carrière als televisieproducent stond Ruud Koornstra als activistisch ondernemer de afgelopen 15 jaar met zijn onderneming Tendris aan de wieg van tal van disruptieve duurzame innovaties en bedrijven. Vanuit conceptuele en technologische ontwikkelbedrijven ontstond onder meer Oxxio, het eerste en snelst groeiende 100% groene stroombedrijf; Lemnis Lighting, de uitvinders van de hedendaagse led verlichting; The New Motion, Europees marktleider op het gebied van elektrisch vervoer; XXImo, effectieve duurzame mobiliteit en Tendris Solutions, ontwikkelaar duurzame technologieën. Ruud zet zich als SDG7-coördinator in voor betaalbare en duurzame energie voor iedereen. Ruud is daarnaast Nationale Energiecommissaris, voorzitter Raad van Bestuur Warmte Transitiecentrum Groningen en voorzitter Raad van Bestuur van Smart Climate Opportunities. (Foto © Lenny Oosterwijk)

Haroon Sheikh
Haroon Sheikh Prof.dr. Haroon Sheikh is senior wetenschapper bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) waar hij verantwoordelijk is voor onderzoek naar nieuwe technologieën en veranderende mondiale verhoudingen. Hij is hoogleraar aan de VU en schreef verschillende boeken over geopolitiek, cultuur en economische ontwikkeling. Hij is columnist bij NRC Handelsblad en bekleedt diverse bestuursfuncties in verschillende organisaties. Voordat hij in de publieke sector ging werken, werkte Sheikh bij verschillende investeringsmaatschappijen als hoofd research.

Harold Benink C Speakers Academy Walter Kallenbach 3
Harald Benink Harald Benink is hoogleraar Banking & Finance aan de School of Economics and Management van Tilburg University en als research associate verbonden aan de Financial Markets Group van de London School of Economics. Benink is een internationaal erkend expert op het gebied van regelgeving en toezicht op financiële instellingen en markten en op het gebied van Europese monetaire en financiële integratie. (Foto © Walter Kallenbach)

Mathijs Bouman Walter Kallenbach 1
Mathijs Bouman Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma's. Al meer dan dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, journalist, schrijver, en columnist. (Foto © Walter Kallenbach)

Florien Heemskerk
Florien Heemskerk Florien Heemskerk is Manager Finance Operations bij Coolblue. Voordien verschillende finance rollen binnen Coolblue, waaronder manager Payments. Achtergrond binnen audit (PwC en registeraccountant). Expert in ShoppingTomorrow expertgroep Driving Conversion through Payments 2021.

Eric Lucke
Eric Lücke Eric Lücke is directeur Coöperatieve Rabobank & Directeur Energietransitie (EVP). Daarnaast is hij Lid Curatorium Vrije Universiteit (faculteit Gedragswetenschappen), Lid Raad van Toezicht Transactieland.NL (Circulaire Economie consultancy op wetenschappelijke basis), Mentor Startup Bootcamp Amsterdam (Startup accelerator, newconomy, growth hackers, scaleups) en Lid BOA van het Campus Community Fund (Investeringsfonds in Energy-, Food-, Health- en ChemTech Initiatieven). Eric Lücke is (mede)auteur van de boeken: Van Guldens, Euro’s en Bitcoin / Scoping the Future / Verrassende vergezichten.

Picture Joost Stienen
Joost Stienen EVP Finance ASML. Binnen de ExCom van ASML geeft Joost Stienen leiding aan een breed finance team waaronder Accounting, Reporting, Control, Tax, Treasury en Shared Services. Joost heeft verschillende internationale financiële en operationele functies bekleed sinds hij in 2008 bij ASML in dienst trad. Zijn laatste rol (2018-2020) was Chief Executive Officer van Cymer; een acquisitie van ASML met het hoofdkantoor in San Diego (VS).

5 Edwin 01
Edwin Busio Managing Director Coface Nederland

Portret Coface 00 Arthur vierkant
Arthur Schellekens Directeur Risk & Commercial Underwriting Coface Nederland

Praktische Info

Coface Country Risk Conference


Wanneer:

Dinsdag 13 juni 2023

Waar:

Fokker Terminal in Den Haag (gratis parkeren)

Voor wie:

Gratis deelname voor CEO’s, CFO’s, CRO's, Financial Directors, Credit managers en Treasurers uit het bedrijfsleven (via registratie).


Dresscode:

BusinessContactgegevens

Susanne Sinke 1

Susanne Sinke
Manager Marketing en Communicatie
Coface Nederland
marketing-netherlands@coface.com

Marja van der Helm

Marja van der Helm
Communicatie Adviseur
Coface Nederland
marketing-netherlands@coface.com


Partners

Coface logo with signature RGB transparant Logo for trade transparant
Fokker logo 1024x201
Logo mood4food nieuw 300x263
Omzetverzekerd pop up CRC2023

Verken risico's in een onzekere wereld
13 juni 2023: meld je aan!