Bedrijfsinformatie

Met up-to-date bedrijfsinformatie ben je altijd op de hoogte van de financiële positie van jouw zakenpartner.

Je hebt al enige tijd een goede samenwerking met je klanten en ze hebben altijd netjes betaald. Maar de situatie kan plots veranderen. Vooral in deze tijd. Helaas is het mogelijk dat jouw betrouwbare zakenpartner in de financiële problemen raakt. Weinig ondernemers zullen hier openlijk over spreken, totdat het te laat is. Met up-to-date bedrijfsinformatie ben je altijd op de hoogte van de financiële positie van jouw zakenpartner. Vraag eenvoudig online de bedrijfsinformatie op van jouw klant.

Zeer betrouwbare kredietinformatie die eenvoudig online op te vragen is

Coface Business Information levert je zeer betrouwbare kredietinformatie die eenvoudig online op te vragen is. Met deze zeer betrouwbare en unieke kredietinformatie ben jij iedereen een stapje voor.

Waarom is de kredietinformatie van Coface zo betrouwbaar?


Coface geeft niet alleen kredietinformatie, het is namelijk ook een kredietverzekeraar. Hierdoor beschikt Coface over up-to-date en unieke kredietinformatie waar geen ander bedrijf over beschikt. Onze experts zijn dagelijks bezig met het verzamelen, verwerken en analyseren van wereldwijde financiële data. Deze date gebruiken we ook bij klanten die verzekerd zijn bij Coface om ze te beschermen tegen het risico op niet-betaling. Doordat onze experts dagelijks bezig zijn met het verzamelen van deze financiële data, hebben wij een eigen database aan informatie opgebouwd. Hierdoor beschikken wij over unieke informatie, aangezien alleen Coface hier over beschikt. Met deze betrouwbare en unieke kredietinformatie kun je zakenrelaties opbouwen en onderhouden gebaseerd op up-to-date feiten.Vul in het formulier hiernaast jouw gegevens in en ontvang bedrijfsinformatie van het bedrijf waarmee jij zaken doet of wilt doen.

We versturen graag af en toe een e-mail met nieuws en updates. Je mag op elk moment afmelden via de link in onze e-mails.

De soorten kredietrapporten van Coface

Om te beschikken over up-to-date kredietinformatie kun je een kredietrapport aanvragen bij Coface. Je kunt een eenmalig kredietrapport aanvragen, maar je hebt ook de mogelijkheid om continue op de hoogte gehouden te worden van de kredietwaardigheid van een bedrijf. Mocht de kredietwaardigheid veranderen, dan krijg je hier gelijk bericht van. Dit noemt Coface ook wel hun monitoring producten.

Eenmalig kredietrapport

Bij een kredietrapport ontvang je eenmalig een nuttig kredietrapport, wat gebruikt kan worden als naslagwerk. Je kunt hierbij kiezen voor een snapshot of een uitgebreid rapport. Je vindt hierin een digitale verzameling van gegevens waarin informatie wordt weergeven over de kredietwaardigheid van een bedrijf. Deze cijfers zijn gebaseerd op het verleden en bij een verandering word je niet op de hoogte gesteld.

Up-to-date kredietinformatie

Wanneer je over up-to-date kredietinformatie wilt beschikken, dan kun je het beste voor een monitoring product van Coface kiezen. Hierbij ontvang je namelijk ook direct een bericht zodra de kredietwaardigheid van je klant is gewijzigd. Coface heeft drie verschillende monitoring producten:

1. DRA monitoring

Een DRA monitoring staat voor Debtor Risk Assessment (DRA). Hierbij geeft Coface als het ware een rapportcijfer aan een onderneming van 0-10. De DRA score die Coface aan een onderneming toekent is een credit rating van 0 t/m 10. Deze score geeft weer in hoeverre een onderneming de komende 12 maanden aan de betalingsverplichting kan voldoen. Mocht dit cijfer veranderen, dan word je hier direct van op de hoogte gebracht. De DRA-score is een rechtstreekse vertaling vanuit de Coface database. Deze database wordt door ons gebruikt om de kredietwaardigheid van een bedrijf in te schatten.

2. @-Rating monitoring

Het @-rating monitoring product is als het ware het broertje van het DRA monitoring product. Hierbij ligt dezelfde analyse namelijk aan ten grondslag. Alleen bij een DRA krijg je een rating op basis van een score van 1 t/m 10. Bij een @-rating krijg je een rating op basis van een kredietadvies. Een @-rating score is dan ook een score van €0,- tot €100.000,-. Hierbij geven we een kredietadvies voor het bedrag dat je zou kunnen leveren aan een klant tot €100.000,-. Bij dit rapport is er sprake van een bepaalde doorloop. Coface houdt deze klant dan ook in de gaten en mocht er iets wijzigen, dan krijgt u hier ook direct bericht van.

3. Customized Credit Opinion monitoring

De Customized Credit Opinion monitoring is een uitgebreidere en verder reikende versie van de @-rating monitoring. Je kunt hierbij namelijk zelf het bedrag aangeven waarvoor je zou willen leveren aan bedrijf. Dit zijn vaak bedragen boven de €100.000,-. Vandaar dat het ook een custom kredietadvies is. Een risico-analist van Coface beoordeelt de aanvraag handmatig. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de expertise van Coface. De eerdergenoemde DRA is een onderdeel van de terugkoppeling wanneer u een Customized Credit Opinion aanvraagt.

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Charlotte van Dorp
Sales Manager
076 – 573 7171
Varken Doe de gratis
Covid Impact Scan.

Wat voor impact heeft Covid-19 op jouw klanten?

Varken