Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering beschermt je tegen het risico dat een afnemer niet betaalt.

Vraag vrijblijvende informatie aan

Een kredietverzekering is een verzekering die je als ondernemer kunt afsluiten om het risico af te dekken van niet-betalende klanten.

Dit is van toepassing wanneer je als onderneming op factuurbasis werkt. Als klanten niet betalen doordat zij failliet gaan, in uitstel van betaling verkeren of in een land gevestigd zijn met politieke problemen, dan wil je alsnog graag dat je facturen betaald worden om zelf niet in problemen te komen. Dit risico op omzetverlies kun je afdekken met een kredietverzekering.

Een kredietverzekering dekt het risico af van niet-betalende klanten af, ongeacht het land waar deze zijn gevestigd.

Continuïteit en bedrijfsgroei zijn voor iedere ondernemer belangrijke thema’s. In goede tijden ga je voor groei en in minder tijden voor continuïteit. Beide elementen bieden toekomstperspectief en geven vertrouwen. Zowel continuïteit als groei brengen kansen, maar ook risico’s met zich mee. Het grootste risico is natuurlijk wanneer facturen niet betaald worden. Bedrijven zouden zich meer moeten realiseren dat het betaalgedrag van bedrijven niet alleen afhankelijk is van de economische situatie. Het betaalgedrag kan dus plots veranderen, zelf in goede tijden. Hoe ga je daarmee om?

Een kredietverzekering zorgt er niet voor dat je klanten al hun facturen daadwerkelijk betalen, maar de financiële gevolgen van niet-betalende klanten worden met een kredietverzekering opgevangen.


Overweeg je te verzekeren tegen het risico op niet-betaling?

Coface biedt kredietverzekeringsoplossingen, flexibel en op maat, met dekking in ongeveer 200 landen. De verzekeringsdekking is gebaseerd op een krachtig eigen preventie systeem. Bovendien bieden onze experts je uitgebreide en betrouwbare informatie en desgewenst advies over het risico, gebaseerd op de meest recente economische inzichten. Met een kredietverzekering van Coface hoef je je geen zorgen meer te maken over onbetaalde facturen. Mocht het gebeuren dat een klant toch niet betaald, dan incasseren wij voor je het openstaande bedrag. Wanneer dat niet succesvol is, dan ontvang je van ons een schade-uitkering. Zo verkleinen wij samen de impact van een mogelijk verlies.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

We versturen graag af en toe een e-mail met nieuws en updates. Je mag op elk moment afmelden via de link in onze e-mails.

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Charlotte van Dorp
Sales Manager
076 – 573 7171
Varken Doe de gratis
Covid Impact Scan.

Wat voor impact heeft Covid-19 op jouw klanten?

Varken