Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Een kredietverzekering helpt je zakendoen zonder zorgen over niet-betalende klanten. Zo hebben we bij Coface verschillende kredietverzekeringen voor het MKB, Grootbedrijf en Multinationals.

Zowel in goede, als in slechte tijden gaan er per dag meerdere bedrijven failliet. Een van deze bedrijven zou een klant van je kunnen zijn waar je nog een openstaande factuur voor open hebt staan. Wat zijn de financiële gevolgen hiervan voor jouw onderneming en kun je een onbetaalde factuur of zelfs meerdere onbetaalde facturen wel permitteren?

Hoe voorkom je dat je bedrijf niet in de problemen komt door niet-betalende klanten?

Je intuïtie speelt een belangrijke rol; zakendoen is vaak een kwestie van vertrouwen. Daarbij zoek je online vaak naar referenties van een bedrijf om het gevoel te bevestigen, maar is dat voldoende? Het is belangrijk om bij iedere (nieuwe) klant de kredietwaardigheid te checken, zo voorkom je namelijk het risico op niet- betalende klanten. Met Coface heb je een onafhankelijke adviseur die bedrijfsinformatie heeft over meer dan 80 miljoen bedrijven wereldwijd.

Die goede zakenpartner die altijd tijdig de facturen betaalde, betaalt nu ineens in delen, later of zelfs helemaal niet, wat dan?

Dan zal de kredietverzekeraar de openstaande facturen uitbetalen, waardoor er géén sprake is van debiteurenverlies. Een kredietverzekering zorgt ervoor dat je zeker kunt zijn van je zaak en dat ondanks financiële tegenvallers je toch kunt blijven ondernemen.

Dat overkomt mij niet! Ik ken mijn klanten al jaren.

We ondervinden steeds vaker dat bedrijven denken dat een debiteurenverlies hen niet overkomt. Toch gebeurt het steeds vaker. Ook die klant waar je jarenlang producten of diensten aan levert op factuur, kan in zwaar weer terecht komen. Dit zullen ze natuurlijk niet direct met je delen. Met een kredietverzekering kun je de debiteurenverlies dekken en kunnen we ook van tevoren zien of je klant in staat is om je facturen te betalen.

DE 5 BELANGRIJKSTE REDENEN OM EEN KREDIETVERZEKERING AF TE SLUITEN.


1. Ter bescherming van je omzet;

2. Constant monitoren met wie je wel of juist geen zaken moet doen;

3. Betere leveringsvoorwaarden dan je concurrentie aan te kunnen bieden;

4. Voorkom afschrijvingen door dubieuze debiteuren;

5. Geen gedoe meer omtrent incassozaken, laat je ontzorgen door een kredietverzekering.

WAAROM EEN KREDIETVERZEKERING AFSLUITEN VOOR JOUW BEDRIJF?


1. Wanneer je levert op factuurbasis (krediet);

2. Wanneer jouw klanten te laat betalen;

3. Wanneer facturen te laat worden betaald;

4. Wanneer een faillissement van een klant jou in de financiële problemen brengt;

5. Debiteurenverliezen uit het verleden.

Is een kredietverzekering iets voor jouw bedrijf?

Ook al heb je van tevoren uitgezocht of je klanten betrouwbaar zijn, vaak gebeurt het dat een klant een factuur niet betaalt. Je hebt dan al geld besteed aan deze klant door goederen of een dienst te leveren, maar je hebt hiervoor nog niet betaald gekregen. Dit komt helaas vaker voor dan verwacht. Hiervoor biedt een kredietverzekering de uitkomst. Met een kredietverzekering van Coface krijg je uitgebreide bedrijfsinformatie over je klanten, voeren wij het incasso voor je uit en ontvang je een schade-uitkering als het toch mis gaat.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper