Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Een kredietverzekering helpt je zakendoen zonder zorgen over niet-betalende klanten. Zo hebben we bij Coface verschillende kredietverzekeringen voor het MKB, Grootbedrijf en Multinationals.

Ondanks dat de economie in Nederland groeit, gaan er per dag alsnog meerdere bedrijven failliet. Een van deze bedrijven zou een klant van je kunnen zijn waar je nog een openstaande factuur voor open hebt staan. Wat zijn de financiële gevolgen hiervan voor jouw onderneming en kun je een onbetaalde factuur of zelfs meerdere onbetaalde facturen wel permitteren?

Hoe voorkom je dat je bedrijf in de problemen komt door niet-betalende klanten?

Het is belangrijk om bij iedere (nieuwe) klant het risico op dat eruit eindelijk niet betaald wordt in te schatten. Je controleert de kredietwaardigheid, zoekt online referenties op, maar je intuïtie speelt eveneens een belangrijke rol. Zakendoen is immers een kwestie van vertrouwen. Je klanten zijn op hun beurt afhankelijk van hun opdrachtgevers en leveranciers. Komen die in de problemen, dan kan dat ook jouw relatie raken. Weet met wie je zakendoet.

Die goede zakenpartner die altijd tijdig de facturen betaalde, betaalt nu ineens in delen, later of zelfs helemaal niet, wat dan?

Dan zal de kredietverzekeraar de openstaande facturen uitbetalen, waardoor er géén sprake is van debiteurenverlies. Een kredietverzekering zorgt ervoor dat je zeker kunt zijn van je zaak en dat ondanks financiële tegenvallers je toch kunt blijven ondernemen.

Dat overkomt mij niet! Ik ken mijn klanten al jaren.

Dit horen we steeds vaker dat bedrijven denken dat een debiteurenverlies hen niet overkomt. Toch gebeurt het steeds vaker. Zelfs wanneer bedrijven dit niet zien aankomen. Ook die klant waar je jarenlang producten of diensten voor levert op factuur, kan in zwaar weer terecht komen. Dit zullen ze natuurlijk niet direct met je delen. Met een kredietverzekering kun je de debiteurenverlies dekken en kunnen we ook van tevoren zien of je klant in staat is om je facturen te betalen.

DE 5 BELANGRIJKSTE REDENEN OM EEN KREDIETVERZEKERING AF TE SLUITEN.


1. Ter bescherming van je omzet;

2. Constant monitoren met wie je wel of juist geen zaken moet doen;

3. Betere leveringsvoorwaarden dan je concurrentie aan te kunnen bieden;

4. Voorkom afschrijvingen door dubieuze debiteuren;

5. Geen gedoe meer omtrent incassozaken, laat je ontzorgen door een kredietverzekering.

WAAROM EEN KREDIETVERZEKERING AFSLUITEN VOOR JOUW BEDRIJF?


1. Wanneer je zakendoet met bedrijven (B2B);

2. Wanneer je levert op factuur;

3. Wanneer facturen te laat worden betaald;

4. Wanneer er al eens een klant failliet is gegaan;

5. Wanneer je door een faillissement van een klant in de problemen raakt.

Is een kredietverzekering iets voor jouw bedrijf?

Ook al heb je van tevoren uitgezocht of je klanten betrouwbaar zijn, vaak gebeurt het dat een klant een factuur niet betaald. Je hebt dan al geld besteed aan deze klant door goederen of een dienst te leveren, maar je hebt hiervoor nog niet betaald gekregen. Dit komt helaas vaker voor dan verwacht. Hiervoor biedt een kredietverzekering de uitkomst. Met een kredietverzekering van Coface krijg je uitgebreide bedrijfsinformatie over je klanten, het voeren van incasso en de schadedekking.

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Charlotte van Dorp
Sales Manager
076 – 573 7171