Internationale Incasso

Wanneer je zaken doet in het buitenland kun je ook te maken krijgen met internationale incasso. Hier komt veel bij kijken. Bij Coface ben je verzekerd van een zorgeloze afhandeling van jouw internationaal incassotraject.

Buitenlandse incasso vorderen

Coface neemt de zorgen voor vorderingen buiten Nederland uit handen. Doordat wij als kredietverzekeraar in meer dan 100 landen gevestigd zijn, kunnen we je vrijwel in ieder land ondersteunen op het gebied van internationale incasso trajecten.

Het is vrij lastig om zelf vorderingen buiten Nederland af te handelen. Denk aan zaken als taalbarrières, wet- en regelgeving en cultuur-verschillen waar je mee te maken hebt bij een buitenlandse incasso. Daarnaast heb je vaak ook een hoge mate aan juridische kennis nodig. In ieder land gelden namelijk andere wetten en regelgevingen, zelfs bij ons buurland België.

Coface beschikt over een hoge mate aan juridische kennis en aan een wereldwijd netwerk aan werknemers waardoor onze medewerkers de kennis en ervaring hebben op jouw zaak snel op te lossen. Zij hebben kennis van de handelscultuur en spreken dezelfde taal als de debiteur.

Internationale incasso diensten van Coface

Per land kunnen we je verschillende lokale incasso diensten aanbieden. Zo regelen we de lokale incassoprocedures en kun je per land rekenen op aanvullende lokale expertises, zoals juridisch advies, advocatuur en gerechtsdeurwaarders. Natuurlijk krijg je binnen Coface Nederland een aanspreekpunt voor de communicatie rondom je buitenlandse incasso traject. Je contactpersoon spreekt gewoon Nederlands en regelt alle communicatie met de desbetreffende medewerker in het buitenland. Doordat Coface gevestigd is in meer dan 100 landen hebben we een groot netwerk aan internationale werknemers opgebouwd. Zij hebben alle kennis van de handelscultuur en de lokale wet- en regelgeving, waardoor jouw internationale incasso snel en efficiënt afgehandeld wordt.

Wet – en regelgeving in het buitenland

De wet- en regelgeving in ieder land is anders. Dit houdt in dat ieder land zijn eigen gerechtelijke incassoprocedures kent. Er is hierbij dus geen sprake van universele wetten. Wel hebben veel Europese landen ongeveer dezelfde juridische mogelijkheden om je openstaande factuur te laten incasseren. Alleen kan de invulling van deze procedures per land verschillend. Zo hebben we bijvoorbeeld in Nederland de faillissementsaanvraag. Dit is een uniek incassomiddel dat nergens anders in Europa ingezet kan worden om een incasso te vorderen.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper