Kredietwaardigheidscheck van je debiteuren

Doe de gratis klantencheck en ontdek hoe jouw (potentiële) klanten of leveranciers er financieel voorstaan.

Gratis klantencheck?

Waarom de kredietwaardigheid checken van jouw (potentiële) klanten?

Het is onmogelijk om al je (potentiële) klanten goed te kennen of op een gedegen manier te monitoren. Is dat wel nodig? Vraag je je misschien af.

Een praktijkvoorbeeld: Je hebt al tijden een prima samenwerking met je klanten en nog nooit financiële problemen gehad. Je zorgt voor een tijdige levering en jouw klanten voor een tijdige betaling. Vol goede moed kijk je naar de toekomstige samenwerking, maar plots verandert de situatie. Helaas kan zelfs een betrouwbare zakenpartner in de financiële problemen raken. Weinig ondernemers zullen daar openlijk over spreken, totdat het te laat is. Het is daarom verstandig om altijd een kredietwaardigheidscheck op je (potentiële) klanten te doen.

Vul de velden in en laat ons de financiële gezondheid van jouw debiteuren checken.

Wist je dat meer dan de helft van de faillissementen wordt veroorzaakt door niet-betalende klanten? Gebruik daarom voordat je zakendoet onze kredietwaardigheidscheck om te toetsen of jouw klanten wel in staat zijn de facturen te betalen.

Iedere keer dat jouw bedrijf een factuur verstuurt aan een klant, heb je een kans dat: je niet, te laat of onvolledig betaald wordt.

Dit leidt tot financiële risico’s en beïnvloedt de winstgevendheid van jouw bedrijf. Wat zijn dan de consequenties? Als plots je belangrijkste klant niet betaalt of een grote factuur onbetaald blijft, kan deze situatie ervoor zorgen dat je bedrijfsgroei in gevaar komt of zelfs leiden tot een faillissement van je bedrijf. Dat lijkt ons niet de essentie van ondernemerschap.

Wanbetaling is een constante zorg voor bedrijven. Het incasseren van openstaande facturen kan ook een tijdrovende klus zijn. Vooral als je zakendoet in het buitenland neemt dit risico toe. Het is dan ook beter om dit te voorkomen. Dit doe je door de kredietwaardigheid te onderzoeken én samen te werken met een partner die het incasso voor jou uit handen neemt.

We versturen graag af en toe een e-mail met nieuws en updates. Je mag op elk moment afmelden via de link in onze e-mails.

Bereken het gevolg van een niet-betalende klant

Met elke onbetaalde factuur loop je geld mis. Geld dat je had kunnen investeren in de groei van je bedrijf. Een kredietverzekering van Coface helpt je die groeiplannen alsnog te realiseren.

Profitcalculator

Jouw marge 15%
Het totaal aan openstaande facturen 10000

Dit is de benodigde omzet om dit verlies goed te maken

GRATIS Klantencheck

Verkopen is goed, betaald worden is beter.

Om er zeker van te zijn dat jouw (potentiële) klanten daadwerkelijk gaan betalen, is het essentieel om de juiste bedrijfsinformatie te verzamelen. Goed debiteuren beheer begint immers bij keuzes maken op basis van feiten.

Hulp nodig?

Coface kan je helpen bij het verkrijgen van de meest actuele bedrijfsinformatie en je informeren wanneer het dreigt mis te gaan.

B2B Incasso

Als een klant niet betaalt, is dat vervelend. Je kunt in zo'n geval de vordering eenvoudig aan Coface overdragen.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper