Wat is bedrijfsinformatie?

Bedrijfsinformatie omvat allerlei informatie over een bedrijf waaronder de financiële situatie.

Waarom is bedrijfsinformatie waardevol?

Wanneer je op factuur levert wil je er zeker van zijn dat jouw geleverde producten of diensten ook daadwerkelijk betaald worden. Het kan zomaar voorkomen dat die ene klant waar je jarenlang aan levert ineens de factuur niet betaald heeft. Dit kan een vergissing zijn, maar het kan ook zo zijn dat je betrouwbare klant de factuur ineens niet meer kan betalen. Met up-to-date bedrijfsinformatie van Coface ben je altijd op de hoogte van de financiële positie van je zakenpartner. Dus wanneer de financiële positie verandert, krijg je hier een melding van en kun je hierop inspelen met het leveren van jouw goederen of diensten. Je kunt beter vooraf goed geïnformeerd zijn, dan achteraf achter je geld aan moeten gaan.

Wat voor bedrijfsinformatie kun je opvragen?

Bij Coface kun je verschillende rapporten met bedrijfsinformatie opvragen.

1. Eenmalige bedrijfsinformatie

De naam zegt het al, maar bij eenmalige bedrijfsinformatie ontvang je eenmalig een rapport met bedrijfsinformatie. Je kunt hierbij kiezen tussen een snapshot (een kort en krachtig overzicht) of een uitgebreid rapport. Hierin vind je een verzameling van gegevens op basis van de meest bekende informatie. Dit is altijd informatie uit het verleden.

2. Up-to-date bedrijfsinformatie

Ook kun je kiezen voor up-to-date bedrijfsinformatie. Hierbij ontvang je direct een bericht zodra de kredietwaardigheid van je klant gewijzigd is. Hier kun je vervolgens direct op inspelen bij het leveren van je goederen of diensten. Er zijn drie verschillende soorten mogelijkheden van de up-to-date bedrijfsinformatie:

a. DRA monitoring

Een DRA monitoring staat voor Debtor Risk Assessment (DRA). Hierbij geeft Coface als het ware een rapportcijfer aan een onderneming van 0-10. Deze score geeft weer in hoeverre een onderneming de komende 12 maanden aan de betalingsverplichting kan voldoen. Mocht dit cijfer veranderen, dan word je hier direct van op de hoogte gebracht.

b. @-rating monitoring

Bij de @-rating monitoring ligt dezelfde analyse ten grondslag als bij de DRA monitoring. Hierbij krijg je geen score op basis van een cijfer van 0-10, maar een kredietadvies van €0,- tot €100.000,- euro. Hierbij geven we een kredietadvies voor het bedrag dat je zou kunnen leveren aan een klant tot €100.000,-. Ook hierbij wordt je op de hoogte gesteld van wijzigingen.

c. Customized Credit Opinion monitoring

De Customized Credit Opinion monitoring is een uitgebreidere en verder reikende versie van de @-rating monitoring. Je kunt hierbij namelijk zelf het bedrag aangeven waarvoor je zou willen leveren aan bedrijf. Dit zijn vaak bedragen boven de €100.000,-. Vandaar dat het ook een custom kredietadvies is. Een risico-analist van Coface beoordeelt de aanvraag handmatig. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de expertise van Coface.

Advies of een voorstel op maat?

Wij willen het regelen van je kredietverzekering gemakkelijk voor je maken. Dus heb je een vraag, neem contact met ons op. Wij helpen je graag en daarna kun je snel weer verder…

Charlotte van Dorp
Sales Manager
076 – 573 7171
Varken Doe de gratis
Covid Impact Scan.

Wat voor impact heeft Covid-19 op jouw klanten?

Varken