Marc Mannaert rondde zijn stage Content Marketing op de afdeling Marketing & Communicatie van Coface succesvol af in januari 2023. In zijn laatste week vertelde hij hoe zijn stageperiode hem is bevallen.

Ik zocht een leuke opdracht die bij mij paste

“Voor mijn derde jaar Commerciële Economie zocht ik een stage. Ik ben gaan kijken op Avans Connect, het vacatureplatform voor studenten. Daar zocht ik vooral naar een leuke opdracht die bij me paste. Al snel kwam ik uit op de stage Content Marketing van Coface.”

Ik viel thuis direct in slaap

Marc moest best even wennen aan het nieuwe ritme. “In mijn eerste dagen viel vooral de hoeveelheid informatie me zwaar. Ik was als student niet gewend om 5 dagen van negen tot vijf te werken. Die eerste dinsdag viel ik na mijn stage thuis direct in slaap.”

“Ik merkte snel dat Coface echt een groot bedrijf is. Het is mijn eerste stage en direct bij zo’n groot bedrijf is leuk, maar het was ook moeilijk voor me. Mijn vrienden liepen geen stage. Zij konden door de weeks gewoon een biertje gaan drinken, maar ik vond dat ik representatief op kantoor moest komen en kon dan vaak niet mee.”

Van onderzoek tot Photoshop

Tijdens zijn stage sprong er niet één taak uit die Marc leuker vond dan anderen. "Ik heb blogs geschreven op basis van interviews. Volgende week heb ik allemaal gesprekken gepland staan en ga dan echt heel Coface zien.

Daarnaast heb ik veel verschillende onderzoeken gedaan en die gepresenteerd. Dat vond ik ook leuk. Maar ik heb bijvoorbeeld ook wat eenvoudiger werk in Photoshop uitgevoerd. Dan zette ik een lekker muziekje op en kon ik ontspannen. Dat was heel relaxed. Eigenlijk heb ik niet echt vervelende taken gehad. Geen enkele week was hetzelfde. Ik heb het echt naar mijn zin gehad."

Ik miste iemand om over voetbal te praten

Marc had wel graag andere stagiaires op de afdeling gehad, of iemand met dezelfde interesses als die van hem. “Ik kijk bijvoorbeeld heel veel voetbal en dan vind ik het echt leuk om daar met iemand dieper op in te gaan. Op onze afdeling was er wel interesse in mij, maar niet echt in voetbal. Je hoorde dan bijvoorbeeld de salesmannen wel over voetbal praten, maar ik ben dan niet de persoon die er dan bij gaat staan om mee te kletsen. Dus dat is het enige dat ik echt heb gemist, maar niet als hinderlijk heb ervaren. Ik moest er vooral aan wennen in het begin.”

Ik zou meer samenwerken en eerder feedback vragen

"Als ik deze stage over zou kunnen doen met de kennis van nu? Dan zou ik niet meer bang zijn om de samenwerking op te zoeken. Niet invullen dat mensen niet willen samenwerken. Ik zou eerder feedback gaan vragen in plaats van zelf aan de slag gaan en pas inleveren als ik klaar ben. Het is fijner als iemand in een eerder stadium al meekijkt."

"Ik zou tijdens een volgende stage graag wat meer contact willen hebben met de klant. Marketing ondersteunt andere afdelingen, maar heeft geen contact naar buiten toe. Dat heb ik wel een beetje gemist."

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper