“Ik ben best wel dienstverlenend en ondernemend ingesteld. Die twee eigenschappen kan ik heel goed kwijt in mijn functie bij Coface.”

Dit is Paul, sinds 1 september Risk Underwriter bij Coface. "Ik had nog geen ervaring in deze functie. En van Coface had ik ook nog nooit gehoord. Maar zodra ik op gesprek kwam, was ik meteen enthousiast. Zowel over de functie als over het bedrijf."

Meerdere opties binnen Coface

"Het werd me meteen duidelijk dat ik meerdere opties had binnen de organisatie. Ik werd vooral enthousiast over Young Coface. Dat is een talentenprogramma voor Coface medewerkers waarin je wat intensiever wordt begeleid. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om andere functies te ontdekken.”

Ook het internationale karakter van Coface spreekt Paul aan. “Er is me gevraagd of ik eventueel open sta voor een uitdaging bij een vestiging in een ander land. Ik heb geen vriendin, geen kinderen en niets dat me aan huis kluistert. Mocht er dus een mooie aanbieding komen, dan sta ik daar zeker voor open.”

Een ras-Brabander

Paul is 29 jaar, doet aan fitness, rijdt motor en houdt heel veel van koken. "Sinds 3 jaar woon in met mijn kat in Tilburg. Daarvoor woonde ik in Den Bosch. Geboren en getogen in Noord-Brabant. Een echte ras-Brabander. Hiervoor heb ik in Amsterdam gewerkt en ik merk direct verschil. De Randstedelingen zijn een stuk directer. Ik denk dat de omgeving bij Coface hier in Breda beter bij mij past. Ik voel hier meteen een bepaalde sfeer. Het is iets zachter, er wordt minder gescholden.”

Werken voor de toeslagenaffaire

"Voordat ik bij Coface ben gestart, werkte ik voor de toeslagenaffaire. Daar hielp ik gedupeerde ouders van het begin totdat de herstelcompensatie was bepaald. De verhalen die ik daar hoorde, waren echt bizar. Die nam ik elke dag mee naar huis. Ik had voor die baan gekozen omdat de overheid hiervoor destijds een nieuwe organisatie moest opzetten. Vanuit mijn interesse in ondernemerschap wilde ik dat heel graag meemaken, ik was benieuwd hoe ze het zouden aanpakken."

Over ondernemerschap

Datzelfde ondernemerschap bracht Paul bij Coface. "Bij de toeslagenaffaire waren de doorgroeimogelijkheden beperkt. Ik merkte ook dat de baan minder goed aansloot op mijn studie en wilde heel graag verder in de economie. Nu bij Coface help ik de ondernemer om te kunnen ondernemen. Wij zorgen er eigenlijk voor dat de ondernemer vrij is om risico’s te nemen, vrij is om te verkopen. Zijn risico’s worden door ons en onze expertise enigszins gedekt.”

Ik wil echt contact met iemand

"In de functie Business Underwriter ben ik veel bezig met cijfers en berekeningen. Aan de andere kant hebben we key accounts waar we heel veel gesprekken mee voeren. Dat klantcontact is voor mij wel belangrijk. Als ik alleen maar achter mijn scherm zit, word ik niet gelukkig. Ik wil echt ten dienste staan van iemand en contact hebben met iemand.”

Ik heb er echt zin in!

Paul is enthousiast over zijn nieuwe baan. “Ik heb er zin in! Ik word goed begeleid. De sfeer op de afdeling is ook goed, er wordt veel gelachen. Natuurlijk zitten we nu in een rare tijd met de turbulente economie. Maar ook als er minder goede dingen gebeuren, pakken we dat met z'n allen op. Het is voor mij af en toe lastig om te relativeren, want het gaat om zulke hoge bedragen! In mijn hoofd haal ik er dan wat nulletjes af, dat maakt het makkelijker om het los te laten."

Hij mag me Paultje noemen

"Het grappige is dat mijn manager ook Paul heet. Dat is voor mij niet nieuw, mijn vader en opa heten ook Paul. Toch hebben we hier maar een afspraak over gemaakt Om verwarring te voorkomen, mag hij me Paultje noemen."

Ook werken bij Coface?

Bekijk hier de openstaande vacatures.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper