Tijdens het zoeken naar een stage ben ik via mijn netwerk bij Coface terecht gekomen. Van Coface had ik nog niet eerder gehoord, maar ik raakte geïnteresseerd in het bedrijf en haar diensten toen ik erover las.

Collega's helpen je de organisatie te begrijpen

Al tijdens mijn sollicitatie kreeg ik het gevoel dat Coface een warme en open organisatie is. De ontvangst was gezellig en ik voelde mij op mijn gemak. Inmiddels is mijn stage bijna afgerond en kan ik concluderen dat mijn eerste indruk is bevestigd. Coface is een complexe en grote organisatie. Hierdoor kan je nog wel eens verdwaald raken in de hoeveelheid kennis en informatie die binnen de organisatie aanwezig is, maar door de behulpzaamheid van je collega’s krijg je antwoord op je vragen en kun je de organisatie stap voor stap leren begrijpen.

Ik breng de klantreis in beeld

Gedurende mijn stageperiode hou ik mij bezig met het in beeld brengen van de huidige customer journey van business informatie. Dit doe ik om de customer journey en de hierbij horende processen te optimaliseren. Daarnaast ga ik ook niet bestaande processen, die nodig zijn voor het optimaliseren van de customer journey, uitwerken en opzetten. Dit doe ik op de afdeling Projects & Organisation.

Chrissie workshop

Door samen te werken behaal je een mooi resultaat

Dit alles wil ik samen met de business doen, ik geloof dat we door goed te luisteren en samen te werken uiteindelijk een mooi resultaat kunnen behalen. Laatst heb ik een workshop gegeven. In deze workshop zijn we interactief aan de slag gegaan met het in beeld brengen van de ideale customer journey voor business informatie. Al snel kwamen er goede gesprekken op gang en deze hebben ertoe geleid dat we gezamenlijk tot een haalbare nieuwe customer journey zijn gekomen waar iedereen zich in kan vinden. Aan mij de taak dit alles uit te werken en uiteindelijk ook deels al te implementeren.

Het is belangrijk om saamhorigheid te creëren

De workshop die ik heb georganiseerd heb ik als zeer leerzaam en interessant ervaren. Naast dat je kritisch moet blijven is het ook belangrijk om saamhorigheid te creëren. Mijn uiteindelijke doel is om tot een resultaat te komen dat door iedereen wordt gedragen.

Ik heb vanaf de start veel vrijheid gekregen

Binnen mijn opleiding Bedrijfskunde heb ik al voor diverse opdrachtgevers mogen werken, maar ik ben erg blij dat ik mijn eerste officiële stage bij Coface mag lopen. Vanaf de start heb ik veel vrijheid gekregen en mocht ik dingen zelfstandig doen. Zelfstandig, maar wel met de noodzakelijke sturing en begeleiding. Deze begeleiding geeft mij richting aan mijn opdracht en zorgt ervoor dat ik de rest van mijn taken goed en zelfstandig kan oppakken.

Een stage is uitdagend, spannend en bovenal erg leerzaam. Als stagiair mag ik blij zijn met de begeleiding, hulp en vrijheid die ik binnen Coface ontvang.

Auteur: Chrissie Voorbergen, stagiair Projects & Organisation | Coface Nederland

Wil jij ook stage lopen bij Coface?

Check alle openstaande stagevacatures op de website van Coface of stuur een WhatsApp berichtje naar 06 39270487.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper