Mijn naam is Marc Mannaert, ik ben 22 jaar en ik woon in Breda. Sinds september loop ik stage op de marketingafdeling van Coface Nederland.

Lange schoolperiode

Voordat ik hier aan mijn stageperiode begon, had ik al een lange schoolperiode achter de rug. Na mijn tijd op de basisschool ben ik ingestroomd in het kader beroepsgerichte leerweg. Zonder enige moeite ben ik doorgestroomd naar het vmbo theoretische leerweg. Daarna ben ik zelfs nog doorgegaan en heb ik ook nog mijn havo diploma gehaald.

Na 8 jaar middelbare school begon ik aan het hbo. Eerst heb ik mijn propedeuse gehaald voor de opleiding Ondernemerschap en Retail management. Tijdens dit jaar kwam ik erachter dat de opleiding niet echt bij mij paste en ben ik overgestapt naar commerciële economie op Avans Hogeschool in Breda.

Gelukkig is dit een overkoepelende opleiding en mocht ik gelijk in het tweede jaar beginnen. Hier heb ik alle studiepunten gehaald en begon ik aan mijn derde leerjaar commerciële economie. Zo begon ook mijn stageperiode bij Coface.

Hoe ik bij Coface terecht ben gekomen...

Het vinden van een geschikte stageplaats hing aan een strakke deadline vanuit school. Eerst had ik tentamens en andere projecten met deadlines. Toen die waren afgesloten, kwam de deadline voor de stage steeds dichterbij.

Toen ik enige tijd had rondgekeken kwam de vacature van Coface op mijn pad. Bij het lezen van de vacature was ik eigenlijk al bijna verkocht. Het was een mooie opdracht bij een groot bedrijf. Omdat Coface een internationaal bedrijf is, is het eerste ook wat in mij opkwam dat de marketing hier dan ook goed moest zijn. Een mooi leerpunt voor mijn carrière dacht ik.

Moeizame start

De eerste weken gingen voorbij en ik nam weinig initiatief, samenwerkingen ging moeizaam en door deze samenstelling ging mijn
motivatie ook naar beneden.

Na het eerste gesprek met mijn stagebegeleider is de knop omgedraaid, ben ik meer initiatief gaan nemen en ook bijvoorbeeld vaker mijn collega’s opgezocht. Ik ga nu met meer plezier richting mijn stage en voor dat ik het weet is mijn werkdag alweer voorbij.

Brabants gezellig

Het team van Coface is een gezellig en hecht team. De eerste dag dat ik binnenkwam werd ik goed opgevangen en meegenomen in het team. Een voorbeeld daarvan is dat rond 12 uur iedereen gaat lunchen, gezellig met zijn allen in de kantine.

Coface is een mooie plek om je carrière te starten. Iedereen is bereid om tijd voor je vrij te maken om je te helpen. Je kan je hier ontwikkelen tot een professional op zowel persoonlijk als op je vakgebied.

Ik kan met trots zeggen dat ik zelf merk dat ik stappen heb gezet in het ontwikkelen tot een professional. Daarom kan ik nu al met zekerheid zeggen dat dit een tijd is om niet te vergeten!

Auteur: Marc Mannaert, stagiair Content Marketing | Coface Nederland

Wil jij ook stage lopen bij Coface?

Check alle openstaande stagevacatures op de website van Coface of stuur een WhatsApp berichtje naar 06 39270487.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper