Coface is trots op de erkenning van SBB als erkend leerbedrijf! Sinds juli 2022 is de afdeling Marketing en Communicatie dé plaats voor stagiaires om zich voor te bereiden op werken in de praktijk.

Investeren in de toekomst van marketing

Als erkend leerbedrijf levert Coface een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het marketing vakmanschap. “Wij vinden het belangrijk dat mensen in opleiding leren wat het marketing- en communicatievak precies inhoudt. Juist op locatie. Zo krijgen ze een goed beeld van het werken in de praktijk”, vertelt Susanne Sinke, manager Marketing en Communicatie bij Coface. Op haar afdeling worden continu stagiaires begeleid.

Stage wordt aangepast aan voorkeuren

“We beginnen de stageperiode altijd met een goed gesprek vooraf. Daarin bekijken we met welke marketingopdracht de stagiair aan de slag gaat, waar zijn of haar voorkeuren liggen en hoe we de werkzaamheden daar op kunnen laten aansluiten”, gaat Susanne verder. “Daarbij proberen we zo breed mogelijk te kijken. Is er interesse in sales, dan kan een stagiair ook met onze sales managers meelopen. Wil iemand meer weten over andere onderdelen van Coface, dan kan dat ook. Met meer dan 100 medewerkers en tal van afdelingen zijn de mogelijkheden eindeloos.”

Afstuderen Julia


220412 Julia 1 cropped

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop

De ontwikkeling van een stagiair staat op één bij Coface. “Het gaat bij ons veel verder dan alleen werkzaamheden van de marketing- en communicatieafdeling", legt Susanne uit.

"Vanuit de opleiding wordt vooral gestuurd op competenties en ontwikkeling. Daar sluiten wij op aan. Door op vaste momenten evaluaties te plannen, houden we goed zicht op de vorderingen die de stagiaires maken."

Ze benadrukt daarbij dat dit altijd tweerichtingsverkeer is. “De stagiair wil iets leren, wil ergens in groeien. Wij faciliteren dat.”

Over de erkenning

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakt zich hard voor studenten om de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan te krijgen. Ook vind de organisatie het belangrijk dat bedrijven nu en in de toekomst beschikken over vakmensen die ze nodig hebben. Daarom kent SBB een erkenning toe aan bedrijven die een kwalitatief goede leerplaats aanbieden.

Coface toont met deze erkenning aan dat de marketing- en communicatieafdeling een goede en veilige werkplek biedt. Hier kan een student ervaring opdoen met werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Ook garandeert Coface een praktijkopleider op de werkvloer.

Deze erkenning onderstreept de kwaliteit die Coface voorop stelt bij het aanbieden van stage- een leerplaatsen voor de toekomst van het marketing vakmanschap.

Op zoek naar een stage?

Coface biedt de volgende stageplaatsen:

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper