Zorg voor inzicht in je prospects, debiteuren en leveranciers

  • Kan deze prospect mijn facturen straks wel betalen?
  • Mijn klant wil een langere betalingstermijn, is er iets aan de hand?
  • Hoe controleer ik of ik zakendoe met een betrouwbare leverancier?

Herken jij je in (één van) deze vragen? Zicht op de financiële situatie van je zakenrelaties is enorm belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je veilig zaken kunt (blijven) doen of op een verantwoorde manier kunt groeien.

Microsoft Teams image

Meer informatie?

Download vrijblijvend de whitepaper 'Inzicht in het risico van je debiteuren: DRA-score vormt de basis'.

Download hier

De DRA-score vormt de basis

De verzekerde klanten van Coface krijgen dat inzicht door bedrijfsinformatie op te vragen. Een onderdeel van deze informatie is de DRA-score: de Debtor Risk Assesment score. Kort gezegd wordt een bedrijf hiermee beoordeeld op een schaal van 0 tot 10. Hierbij staat 0 gelijk aan een bedrijf dat failliet is en niet meer kan betalen en is bij 10 de kans op wanbetaling nihil.

DRA, wat is dat?

De DRA - Debtor Risk Assesment - is een score die Coface geeft aan bedrijven. Met deze score wordt op basis van een 10-puntschaal beoordeeld wat de kans is dat een onderneming tijdens de komende twaalf maanden aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Het is dus een momentopname van de kredietwaardigheid van een onderneming.

DRA score card

Beoordeling via verschillende risicofactoren

Bij de beoordeling wordt een analyse gemaakt op basis van verschillende risicofactoren. Hierbij wordt gekeken naar onder andere: financiële informatie, betaalinformatie, management, eventuele groepsstructuur, sector specifieke kenmerken, omgevingsfactoren, historie en verwachtingen. De schaal loopt van 1 (zeer hoog risico) tot 10 (gering risico).

Inzage in de kredietwaardigheid ook los aan te vragen

DRA vormt de basis van verzekeren voor Coface. Als kredietverzekeraar gebruikt Coface de DRA-score bij haar beoordeling van de kredietwaardigheid van bedrijven. Mede op basis van deze score wordt aan verzekerde leveranciers een kredietlimiet op hun afnemers verstrekt. Als kredietverzekeraar heeft Coface er dus baat bij dat onze kennis en DRA-scores up-to-date zijn!

Ook als je géén kredietverzekering hebt afgesloten bij Coface, kun je inzage krijgen in de kredietwaardigheid van je zakelijke klant, leverancier of partner.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper