Coface CFO Monique Busch reageerde meteen enthousiast op een bericht van Betrokken Ondernemers Breda: "Maatschappelijke betekenis sluit goed aan bij onze visie en daar willen we graag mee aan de slag!" Het contact met Justin Goetzee, directeur van Betrokken Ondernemers Breda, was snel gelegd. "Gezamenlijk kunnen we de stad een stukje mooier maken," zegt Monique. "We staan al te popelen om met onze eerste projecten een steentje bij te dragen aan de samenleving."

Coface en Betrokken Ondernemers Breda: een perfecte match

Betrokken Ondernemers Breda is een initiatief dat zich inzet voor een betere en mooiere stad. Justin Goetzee: “Wij vinden het belangrijk dat bedrijven en maatschappelijke organisaties gezamenlijk en uit eigen beweging maatschappelijke thema’s aanpakken. Door het maken van matches tussen bedrijven en organisaties zetten we ideeën en wensen om in praktische resultaten.”

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk actief zijn als bedrijf past bij Coface. Monique vertelt: “Ik merk absoluut dat medewerkers dat heel belangrijk vinden. Wij groeien heel hard, dan is het ook leuk om aan je medewerkers te laten zien dat je betrokken bent.”

De afgelopen jaren hebben we veel jonge mensen aangenomen, die kijken echt wat een bedrijf nog meer doet, of het past bij hoe zij in het leven staan. Het is mooi als je je omgeving kunt vertellen dat je iets doet waar je trots op bent.

Zichtbaarheid met impact

Kredietverzekeraar Coface is al lang in Breda gevestigd, maar voor veel Bredanaars nog redelijk onzichtbaar. Inmiddels hebben we hier ruim 100 collega’s werken en groeien we flink ieder jaar. Het is de hoogste tijd om aan Breda te laten zien dat we er zijn en onze maatschappelijke betrokkenheid in de stad te tonen.

Coface heeft een programma waarmee we maatschappelijke initiatieven steunen: Coface Trade Aid. Zo hebben we vorig jaar meegedaan aan de Alpe d’HuZes met een groep collega’s. Nu willen we graag iets lokaals doen. Ook omdat we wel zien dat het heel erg van invloed is waar je wieg heeft gestaan, ook dichtbij huis is genoeg te doen.

Samenwerken en verbinden

"Wij vinden BOB een schitterend initiatief omdat het ons in staat stelt om een hechtere band te creëren met de stad Breda en andere ondernemers in de regio. Het samen ondernemen van activiteiten verbindt mensen met elkaar. Ondanks het feit dat Coface een groot bedrijf is, voelt Coface als een hechte familie. Wij staan altijd klaar om zowel zakelijk als sociaal de handen uit de mouwen te steken."

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper