Interfood Group is een internationale commodity trader in zuivel en al meer dan 50 jaar actief in de zuivelindustrie. “De afgelopen 10 jaar is een aanzienlijke omzetgroei gerealiseerd (in 2021 ruim EUR 2,2 miljard omzet)”, vertelt Jasper Vervaat, Group Controller van de in Eindhoven gevestigde multinational.

Succes
Hoe verklaart Vervaat het succes van Interfood? “Het is een kennis business. Alles valt of staat met de juiste mensen. Onze belangrijkste KPI is hoeveel goede mensen wij weten aan te trekken. Zij trekken weer andere goede mensen aan, die graag willen samenwerken binnen ons team. Onze purpose is dan ook 'Together for better'. Dit geldt voor de samenwerking tussen collega's, maar ook met onze leveranciers, klanten en serviceproviders.”

Langdurige samenwerking

“We hebben te maken gehad met de effecten van COVID-19 en nu met de impact van de oorlog in Oekraïne. De wereld wordt alleen maar volatieler. Interfood wil een stabiele factor zijn in de steeds wisselvalligere markt. Wij zien hierin een belangrijke waardepropositie voor onze klanten en leveranciers. Daarom streven wij naar langdurige samenwerkingen." Interfood Group is maar liefst 19 jaar kredietverzekerd bij Coface.

Dekking kredietrisico's

“Natuurlijk loopt ieder bedrijf risico's, want zonder risico geen winst. Je wil alleen wel gecalculeerde risico's nemen. Voor ons geldt bijvoorbeeld dat we een bepaald marktrisico willen nemen, dat is immers onze corebusiness. We zitten echter niet in de business van het nemen van kredietrisico's, daarom verzekeren we ons daarvoor”, zegt Jasper Vervaat.

Kredietverzekerd

Sinds 2003 is Interfood kredietverzekerd bij Coface. Bij de start was dit nog maar een klein gedeelte van de wereldwijde dekking van kredietverzekering. Met de groei van Interfood is het stroomlijnen van operaties steeds belangrijker geworden. “Het is voor ons dan ook een logische doorontwikkeling geweest om onze kredietverzekering op groepsniveau vorm te gaan geven.”

Zeer tevreden

Sinds 2017 is een belangrijk deel van de omzet van Interfood kredietverzekerd bij Coface. “Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Coface. Deze is open en constructief waardoor we goed kennis en informatie kunnen uitwisselen.” Jasper Vervaat: “Nu de Coface kredietverzekering op groepsniveau georganiseerd is, geeft mij dit veel gemak en een veel beter overzicht.”

Risicodekking

Kun je iets meer vertellen over jullie debiteurenbeheer? “Voor Interfood is KYC (Know Your Customer) erg belangrijk. Zo doen wij bijvoorbeeld pas zaken met een nieuwe klant, nadat we ze eerst fysiek bezocht hebben. Tevens hebben wij als gevolg van ons gewenste risicoprofiel een vrij zware dekking op kredietrisico. Met de groei van onze business en een toenemend aandeel grotere klanten in onze portefeuille merken we, dat we steeds hogere kredietlimieten nodig hebben. In goede samenspraak met onze Coface contactpersonen Martin Lex en Mario Peters (senior risk underwriter en senior accountmanager Coface Global Solutions) komen we steeds tot de beste oplossing. We hebben direct contact en een constructieve samenwerking, zodat we de juiste stappen zetten om de benodigde limieten mogelijk te maken. Ik zie dit soepele proces als één van de belangrijkste succesfactoren in onze relatie met Coface.”

Resultaat

Over het resultaat van de kredietverzekering van Coface vertelt Vervaat: “Het kredietbeheer van Interfood wordt continu verbeterd. Dit vertaalt zich in lagere schadepercentages en minder onbetaalde facturen. Zeker de laatste jaren zien we goede resultaten op dit vlak. Wij zetten hier zelf stappen in, maar worden ook goed gesteund met de kennis en kunde van Coface.”

Anekdote

Interfood heeft recent de jaarlijkse Controllers' Assembly georganiseerd. “Hierbij komen al onze internationale senior finance collega's samen om belangrijke onderwerpen te bespreken. Op onze uitnodiging hebben Cofacers Martin Lex en Rob de Gruyter een kennissessie gehouden, waarbij zij hebben toegelicht hoe Coface naar de recente wereldwijde ontwikkelingen kijkt en kredietrisico's beoordeelt. De aanwezige Interfood collega's hebben vervolgens ook een aantal actuele casussen ingebracht. Dit alles met het doel elkaars perspectieven beter te begrijpen. Ook deze samenwerking is voor ons zeer waardevol.”

Interfood integrated report 2021


Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze kredietverzekering? Kijk bij Coface welke verzekering er past bij jouw bedrijf.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper