Wat is kredietwaardigheid?

De kredietwaardigheid van een bedrijf betekent letterlijk of een bedrijf in staat is om openstaande rekeningen te balen.

GRATIS klantencheck?

De term kredietwaardigheid komt vooral voor bij leningen. Wanneer je als bedrijf goederen of diensten levert op factuur, dan verstrek je als het ware een lening. Als bedrijf wil je natuurlijk alleen goederen of diensten op factuur verstrekken aan bedrijven die financieel gezond (kredietwaardig) zijn. Voordat je met een nieuwe klant in zee gaat wil je natuurlijk wel controleren of deze klant kredietwaardig is. Ook is het belangrijk om te controleren of huidige klanten wel kredietwaardig blijven, om wanbetaling te voorkomen. Dit kun je doen met een kredietwaardigheidscheck.

De kredietwaardigheid is als het ware een maatstaf die wordt gebruikt om te kijken of kredietnemers een lening kunnen terug betalen. Ook wordt het gebruikt om te kijken of personen, bedrijven of landen financieel stabiel en betrouwbaar zijn.

Waarom is de kredietwaardigheid zo belangrijk?

De kredietwaardigheid geeft de financiële gezondheid van een persoon, bedrijf of land aan. Als bedrijf wil je weten met wie je zakendoet. Wanneer klanten niet kredietwaardig zijn, dan zijn ze niet in staat om jouw facturen te betalen. Het is daarom verstandig om een nieuwe klant eerst te controleren op hun financiële gezondheid.

De kredietwaardigheid van een bedrijf controleren?

Op internet zijn er enkele financiële gegevens te vinden over bedrijven, maar vaak is dit niet voldoende om te kijken of een bedrijf kredietwaardig is. Hiervoor is vaak informatie nodig die niet of nauwelijks in openbare bronnen te vinden is. Wil je graag de kredietwaardigheid controleren van een bedrijf? Doe dan de gratis kredietwaardigheidscheck van Coface en krijg meer inzicht in de financiële gezondheid van je afnemers.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171