Na de erkenning als erkend leerbedrijf mbo heeft Coface nu ook de erkenning voor hbo- en wo-studenten ontvangen. Sinds september 2022 is Coface hét bedrijf voor mbo-, hbo- en wo-stagiaires om zich te ontwikkelen tot een professional in zijn of haar vakgebied.

Niet alles wordt op school behandeld

“Praktijkervaring is essentieel voor een vlotte overstap naar je eerste baan”, vertelt Susanne Sinke, manager Marketing en Communicatie bij Coface. “Tijdens je opleiding leer je de theorie, maar de praktijk kan soms afwijken. Hier heb je te maken met budgetten, collega’s, visies van andere afdelingen, deadlines... Niet alles wordt op school behandeld."

Stage wordt aangepast aan voorkeuren

Susanne Sinke 500

Niet iedere stagiair kan bij Coface beginnen. “In het eerste kennismakingsgesprek kijken we eerst of er een klik is. Wat zijn de verwachtingen van de stagiair? Past hij of zij bij het bedrijf en bij de afdeling?”, gaat Susanne verder. “Dan bekijken we samen met welke opdracht de stagiair aan de slag kan, waar zijn of haar voorkeuren liggen en hoe we de werkzaamheden daar op kunnen laten aansluiten.”

Daarbij wordt er breder gekeken dan alleen het vakgebied marketing. “AIs er interesse is in sales, dan kan een stagiair ook met onze sales managers meelopen. Wil iemand meer weten over andere onderdelen van Coface, dan kan dat ook. Met meer dan 100 medewerkers en tal van afdelingen zijn de mogelijkheden eindeloos.”

De stagiair is echt een collega

Voor alle stagiaires ligt een onboarding programma klaar. Het doel is om snel bekend te raken met het bedrijf, de afdelingen en de collega's. Daarna is er de vrijheid om aan de slag te gaan met onderzoeken en taken die vanuit de afdeling worden onderverdeeld. "De stagiair is echt een collega", legt Susanne uit. "Zo kan iemand zelf aangeven wat hij of zij wil leren en waar de interesses liggen. We verwachten daarbij wel eigen initiatief van een hbo- of wo-student. Coface biedt veel kansen en vrijheid, maar daar moet wel verantwoordelijk mee worden omgegaan. Daar is de samenwerking op gebaseerd. We sturen alleen bij waar dat nodig is."

Persoonlijke ontwikkeling goed in de gaten

Susanne plant met iedere stagiaire evaluaties en beoordelingen. Die aanpak sluit aan op de competentiegerichte instelling van scholen. “Het gaat niet alleen om meewerken op een afdeling of om het uitvoeren van een onderzoek. De opleiding stuurt ook op de persoonlijke ontwikkeling van de student. Daar haken wij op aan. We evalueren op vaste momenten en houden de persoonlijke ontwikkeling in de gaten.” Ze benadrukt daarbij dat dit altijd tweerichtingsverkeer is. “Studenten komen bij ons omdat ze willen leren, ergens in willen groeien. Wij faciliteren dat, maar het werk én het initiatief ligt bij de stagiaires zelf. Ook daar leren ze van.”

Over de erkenning

Stichting ELBHO (Erkenning Leerbedrijven Hoger Onderwijs) bewaakt als onafhankelijke stichting de kwaliteit van stages en afstudeerplaatsen in het hoger onderwijs (hbo, wo – Associate Degree/Bachelor/Master). Bedrijven die door ELBHO erkend willen worden, doorlopen een validatieprocedure. Daarin worden de grootte van het bedrijf, de kwaliteit van de begeleiding, het aantal stageplaatsen en de faciliteiten vastgesteld.

Met de ELBHO®-erkenning toont Coface aan dat de organisatie de juiste faciliteiten heeft om stagiaires en/of afstudeerders te plaatsen. Zo werkt de stagiair aan opdrachten die representatief zijn voor de beoogde mate van groei en ontwikkeling, ontvangt hij/zij een stagevergoeding en wordt deze in staat gesteld aan zijn/haar competenties te werken in een praktijkgerichte setting.

Op zoek naar een stage?

Bekijk alle openstaande stageplaatsen op de website van Coface.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper