"Ik ben Willem, 21 jaar, en sinds september dit jaar werkzaam bij Coface bij het Client Service Center. Daar ondersteun ik mijn collega’s als commercieel medewerker. Het beantwoorden van klantvragen is één van mijn taken."

Als je Willem ziet, denk je tegenover een rugbyspeler te staan. Hij is lang en breed, maar met een grote glimlach op zijn gezicht. Dat gevoel bij Willem klopt! Zijn baan bij Coface is eigenlijk een tijdelijke onderbreking van - wat hij hoopt - een succesvolle rugbycarrière.

Emigreren voor rugby

"De liefde voor rugby is in Rosmalen begonnen. Daar beoefende ik de sport op de middelbare school", vertelt Willem. "Toen ik 17 jaar was, behaalde ik mijn vwo-diploma. Ik kreeg toen de keuze om door te stromen naar het rugby voor senioren of te emigreren naar Engeland, waar rugby voor onder de 18 werd aangeboden."

De beslissing was snel genomen. "Ik koos voor een jaar rugby spelen in een team onder de 18 jaar en ben naar college gegaan in Engeland. Het niveau van school is daar een stukje makkelijker dan hier. Ik had niet zoveel moeite met school, daarom had ik tijd over om te lol te maken en te feesten. Ik speelde 2 wedstrijden in de week, één voor de club en één voor school."

Een frisse start vind ik lekker

Hij vond het niet moeilijk om Nederland te verlaten. "Natuurlijk is het lastig om je vrienden achter je te laten, maar ik vind het lekker om een nieuwe frisse start te maken. De vrijheid om vanaf het middelbaar naar op jezelf te gaan wonen in het buitenland, vind ik alleen maar lekker."

Het beste van beide werelden

"Ik wilde een stap maken naar een hoger niveau. In samenspraak met mijn coach ben ik toen overgestapt naar een Bucs super rugby universiteit in Cardiff." Bucs staat voor British Universities and Colleges Sport.

"In Cardiff ben ik de studie business en management begonnen, met daarin ondernemerschap als specificatie. Daarnaast beoefen ik rugby op hoog niveau. The best of both worlds. Het is heerlijk om het normale leven te leiden en daarbuiten ook nog topsport te doen. Dit is een universiteit. Niet alleen het sociale aspect staat hoog, maar ook vooral het rugby zelf. In die zin is het voor mij de ideale combinatie.”

Roet in het eten: lockdown en blessure

"De Covid lockdown bracht roet in het eten. Ik reisde heen en weer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Mijn eerste jaar in Nederland haalde ik makkelijk. Tijdens mijn tweede jaar ging ik vol goede moed terug voor het pre-season. Na 4 wedstrijden scheurde ik mijn kruisband af."

Een droomstart bij Coface

Zijn blessure zorgde voor veel teleurstelling. "Ik ging terug naar Nederland om te revalideren. Tegelijkertijd zocht ik naar een nieuwe uitdaging om tijdens mijn revalidatie mee aan de slag te gaan. Een baan die aansloot bij mijn studie. Die vond ik bij Coface."

Na verschillende opties overwogen te hebben, koos Willem voor Coface. "Na mijn eerste sollicitatiegesprek was er meteen een klik. Een droomstart. Dat het kantoor van Coface vlakbij mijn fysiotherapeut zit, is een leuke bijkomstigheid."

Eindelijk weer goed slapen

"Op 12 september ben ik begonnen bij Coface. Inmiddels werk ik hier een kleine 2 maanden, met heel veel plezier. De eerste weken kreeg ik extreem veel informatie, daardoor sliep ik ook eindelijk weer goed." Het kantoor van Coface in Breda is open. Dat is voor Willem ideaal. "Je kan makkelijk naar een andere afdeling toe wanneer je iemand anders nodig hebt bijvoorbeeld. Het werken bij Coface bevalt me en ik pak het goed op. Het is veel leren, maar ik vind het leuk om met iedereen samen te werken."

Extra motivatie om keihard te werken

Af en toe gaat hij nog terug naar het Verenigd Koninkrijk en kijkt hij rugby wedstrijden. "Je ziet je vrienden doen wat je zelf graag doet, maar je kan niks. Veel van mijn vrienden zijn al (semi) professioneel. Vorig jaar speelde ik nog met hen samen. Nu zie ik mijn vrienden doorgaan naar het hoge niveau. Mijn blessure houdt me daarin tegen, dat frustreert me. Aan de andere kant zorgt dit wel voor extra motivatie. Ik wil keihard te werken om ook dat niveau te halen."

Ooit terugkeren naar Coface

"In juli ga ik terug naar Cardiff om mijn studie af te ronden. Dan heb ik 11 maanden bij Coface gewerkt. Alle informatie die ik hier heb opgedaan, kan ik gebruiken tijdens mijn studie in Cardiff. Het geeft me in die zin zeker een voordeel."

Willem hoopt als hij is hersteld is weer rugby op professioneel niveau te kunnen spelen. "Ik hoop over 5 jaar op het rugbyveld te staan en daarmee mijn brood te verdienen. Maar ik heb het nu ook super naar mijn zin bij Coface. Het lijkt me een warm vooruitzicht om ooit terug te keren hier bij Coface."

Ook werken bij Coface?

Bekijk hier de openstaande vacatures.

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper