"Ik ben Tyrone, 34 jaar en Senior Sales Manager bij Coface. Al sinds ik me kan herinneren, wil ik in de sales werken."

Ik had nog nooit van een kredietverzekering gehoord

“Om me zo goed mogelijk voor te bereiden op deze baan, ben ik mijn carrière begonnen bij een callcenter. Ik dacht, dan leer ik om zelf afspraken te maken en ben ik daarvoor niet afhankelijk van anderen.” In 2017 werd hij benaderd door een uitzendbureau om bij Coface te komen werken. “Ik had toen nog nooit van een kredietverzekering gehoord. Ik wist echt niet dat dat bestond!”

Liever niet de hele dag binnen zitten

“Mijn loopbaan binnen Coface ben ik gestart als accountmanager. Hoewel ik altijd de drive heb gehouden om in de sales aan de slag te gaan, heb ik een jaar op deze afdeling gewerkt.” Tyrone merkte dat hij niet blij werd van de hele dag binnen zitten. “Ik greep dan ook elke kans aan om naar buiten te gaan, al was het om relatiegeschenken rond te brengen.” Lachend voegt hij toe: “Ik kan niet eens een uur aan één stuk door achter mijn computer zitten.”

Ga maar buiten spelen
"Na 1,5 jaar kreeg ik de mogelijkheid om de overstap te maken naar sales. Mijn manager zei: ‘Hier heb je de sleutel, hier heb je een telefoon en laptop. Ga maar buiten spelen.’ Die kans heb ik met beide handen aangepakt."

Een veel te goede voorbereiding

De eerste paar keer liepen de afspraken niet zo lekker. “Ik ben toen gaan nadenken hoe dat kwam en ontdekte dat ik me veel te goed wilde voorbereiden op een afspraak. Dat was mijn valkuil. In het begin schreef ik al mijn vragen op en werkte ook de verwachte antwoorden uit. Tijdens de afspraak zelf kwam er dan een heel ander antwoord en liep ik vast.”

Tyrone besloot het anders te gaan doen. “Ik wil weten met wie ik zit en wat het bedrijf doet. Het werkt voor mij veel beter als een gesprek op een natuurlijke manier verloopt."

De deal van het jaar

Het mooiste moment in zijn carrière bij Coface gebeurde eind 2021. Tyrone pakte een lead op waarvan werd gedacht dat het waarschijnlijk niets zou worden. Na een goed uitgedacht traject, samenstelling van een sterk projectteam binnen Coface én heldere communicatie met de makelaar, sloot hij toch de deal. “Het bedrag waarvoor werd getekend, was groter dan mijn volledige jaartarget van 2021”, vertelt hij. Naast het sluiten van de deal, werd hij ook blij van complimenten van zijn collega’s en de makelaar. “Die had nog nooit meegemaakt dat er zó snel een beslissing werd genomen”, gaat Tyrone verder. “Ja dat was wel leuk, dat gaf wel een fijn gevoel.”

Iedere afspraak is anders

Het sluiten van deals geeft Tyrone een goed gevoel. Maar er zijn meer dingen die hij heel leuk vindt in zijn werk.

Tyrone

“Je hebt soms bijzondere gesprekken. Dan zit je op de afspraak en gaat het gesprek helemaal de andere kant op. Je hebt het dan ineens over van alles en nog wat en uiteindelijk niet eens echt over de verzekering.”

Het kan ook andersom. “Je maakt ook wel eens mee dat je 2 uur in de auto zit op weg naar Den Helder, je praat op locatie alleen over koetjes en kalfjes en krijgt dan te horen ‘Oh, maar die verzekering heb ik niet nodig hoor.’ Vervolgens mag je dan weer 2 uur terugrijden. Dat is wel zuur. Maar het feit dat in de sales iedere afspraak anders is.... Dat vind ik het leukste. Je gaat je niet vervelen.”

Je bouwt echt een relatie op

In zijn functie heeft Tyrone veel contacten met makelaars en brokers. “De contacten met de makelaars zijn superleuk. Je gaat langs, je drinkt een kop koffie, je gaat lunchen, je sluit samen een deal, dat ga je vieren.... Die vrijheid krijg je, die mogelijkheden heb je. De makelaars vormen je vaste relaties. Nieuwe klanten sta ik af aan de account managers, maar makelaars blijven in je netwerk. Daar bouw je een relatie mee op.”

Je krijgt bij Coface volop vrijheid en mogelijkheden

Tyrone werd in 2017 goed bij Coface ontvangen. “Je hoort van alle mensen die hier net binnenkomen, dat het aanvoelt als een warm bad. Dat was destijds niet anders.” Er zijn volgens hem verschillende redenen om bij Coface te komen werken. “De sfeer, de collega’s, de mogelijkheden die je krijgt, de vrijheid die je hebt. Afhankelijk van je rol krijg je eigen verantwoordelijkheden, daar moet je mee kunnen omgaan. Voor mij werkt het: ik heb vrijheid en ik neem mijn verantwoordelijkheid.”

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper