Per 1 januari heeft Coface haar directieteam in Nederland versterkt met Martine Versteeg, Juul Boogaard en Alex Volleman. Hun taak? Samen met de bestaande directieleden Dennis van Halteren, Monique Busch, Arthur Schellekens en Country Manager Edwin Busio zorgen zij komende jaren voor een verantwoorde en veilige groei. Voor Coface zelf, maar met name ook voor haar klanten.

HR wordt steeds belangrijker

Martine Versteeg gaat na 2 jaar als Manager Enhanced Information Centre aan de slag als Director EIC, Claims & Debt Collection. Ook Alex Volleman, die 10 maanden actief is als Manager Human Resources, maakt vanaf nu deel uit van het directieteam. “Onze mensen zijn onze expertise, onze mensen maken het verschil. Werving, ontwikkeling, samenwerking zijn slechts voorbeelden van de aandachtsgebieden van HR en die worden bij een organisatie met onze omvang en complexiteit en in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker en dus verdient HR een plek aan de directietafel”, vertelt Country Manager Edwin Busio.

Aan iedere bestuurstafel moet worden nagedacht over het risico van leverancierskrediet

Juul Boogaard sluit ook aan bij het directieteam. Hij werkte daarvoor 3,5 jaar bij Coface als Commercieel Manager MidMarket. In zijn nieuwe functie als Commercieel Directeur Credit Management Services. Coface is namelijk meer dan een kredietverzekeraar. De unieke expertise op gebied van beoordeling van de kredietwaardigheid van bedrijven overal ter wereld en op gebied van het incasseren van onbetaalde vorderingen, is namelijk ook beschikbaar voor bedrijven die het eigen credit management willen versterken, zonder daar in alle omstandigheden een verzekering aan te koppelen.

Juul neemt daarbij een deel van de portefeuille van Monique Busch over die zich vanaf nu in haar rol als CFO ook zal richten op de verdere verbetering van processen en kwaliteit. Haar missie is, ondanks haar functieverandering, ongewijzigd gebleven. “Ik ben bij Coface gaan werken omdat ik vind dat er aan iedere bestuurstafel over credit risk management nagedacht moet worden. Voor veel bestuurders is nog onvoldoende bekend welke risico’s gelopen worden en hoe dit de eigen continuïteit kan bedreigen. Met onze handelsinformatie, ons incassonetwerk en onze verzekeringsmogelijkheden kunnen we ondernemingen ondersteunen om veilig te groeien.”

Samen kom je tot de beste resultaten

Dennis van Halteren was al per 1 december nieuw in dienst bij Coface als Commercial Director voor de kredietverzekeringen bij Coface. Hij is nu vooral bezig met het leren kennen van de mensen en de organisatie. “Samen kom je tot de beste resultaten. Ik vind het belangrijk dat ik niet alleen de organisatie en de producten goed ken, maar ook de mensen erachter.” Zijn uitdaging als commercieel directeur? “Ervoor zorgen dat we samen op een verantwoorde manier groeien.”

Advies of een voorstel op maat?

Bedrijfsinformatie, kredietverzekering, zakelijk incasso.... Wat heb jij nodig om verder te groeien? Wij helpen je graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Marieke Steinmetz
Claims & Collections medewerker
076 – 573 7171
Omzetverzekerd pop up WP DRA

Ontdek het risico op wanbetaling
Download de whitepaper